Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Marin

 


Comunicat nr. 180


Vizite la Universitatea Națională de Apărare "Carol I"


În perioada 15-18 mai a.c., trei profesori și 15 cursanți de la Universitatea Națională de Apărare a Statelor Unite ale Americii sunt oaspeții Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București.

Ofițerilor americani le sunt prezentate aspecte ale concepției de organizare și desfășurare a învățământului militar superior în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Sunt, de asemenea, dezbătute teme referitoare la armata română, la stadiul și direcțiile de transformare ale acesteia, precum și la participarea unităților sale la misiuni în diferite teatre de operații.

Vizita face parte din programul de studii al Universității Naționale de Apărare a SUA destinat pregătirii ofițerilor înaintați de curând la gradul de general de brigadă.

x x x

O delegație a Institutului de Limbi Străine al Forțelor Armate Iordaniene efectuează o vizită la Departamentul de Limbi Străine din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București, în perioada 15-19 mai a.c.

Profesorii români și cei iordanieni analizează aspecte de interes reciproc privind selecția cursanților, organizarea și desfășurarea cursurilor, nivelurile de pregătire și finalitatea studiilor.

Dezbaterile vizează și perspectivele de colaborare dintre cele două instituții de învățământ prin schimburi de profesori și de cursanți, participarea la cursuri și la exerciții multinaționale.

Din anul universitar 2004 – 2005, Departamentul de Limbi Străine din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București desfășoară un curs intensiv de învățare a limbii arabe. Cursanții din acest an a acestui curs se află, începând de astăzi, 16 mai, într-o vizită de documentare la Institutul de Limbi Străine al Forțelor Armate Iordaniene.Biroul de Presa al M.Ap.N.