Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Marin

 


Comunicat nr. 180


Vizite la Universitatea Naional de Aprare "Carol I"


n perioada 15-18 mai a.c., trei profesori i 15 cursani de la Universitatea Naional de Aprare a Statelor Unite ale Americii sunt oaspeii Universitii Naionale de Aprare „Carol I” din Bucureti.

Ofierilor americani le sunt prezentate aspecte ale concepiei de organizare i desfurare a nvmntului militar superior n cadrul Universitii Naionale de Aprare „Carol I”. Sunt, de asemenea, dezbtute teme referitoare la armata romn, la stadiul i direciile de transformare ale acesteia, precum i la participarea unitilor sale la misiuni n diferite teatre de operaii.

Vizita face parte din programul de studii al Universitii Naionale de Aprare a SUA destinat pregtirii ofierilor naintai de curnd la gradul de general de brigad.

x x x

O delegaie a Institutului de Limbi Strine al Forelor Armate Iordaniene efectueaz o vizit la Departamentul de Limbi Strine din cadrul Universitii Naionale de Aprare „Carol I” din Bucureti, n perioada 15-19 mai a.c.

Profesorii romni i cei iordanieni analizeaz aspecte de interes reciproc privind selecia cursanilor, organizarea i desfurarea cursurilor, nivelurile de pregtire i finalitatea studiilor.

Dezbaterile vizeaz i perspectivele de colaborare dintre cele dou instituii de nvmnt prin schimburi de profesori i de cursani, participarea la cursuri i la exerciii multinaionale.

Din anul universitar 2004 – 2005, Departamentul de Limbi Strine din cadrul Universitii Naionale de Aprare „Carol I” din Bucureti desfoar un curs intensiv de nvare a limbii arabe. Cursanii din acest an a acestui curs se afl, ncepnd de astzi, 16 mai, ntr-o vizit de documentare la Institutul de Limbi Strine al Forelor Armate Iordaniene.Biroul de Presa al M.Ap.N.