Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 182


O noapte „europeană” la Muzeul Militar Național


Muzeul Militar Național organizează în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20/21 mai a.c., între orele 19.30 și 01.00, „O noapte la muzeu”, eveniment înscris în proiectul european „Noaptea muzeelor”, care are loc în mai multe muzee din București și din țară.

Manifestarea, la care accesul publicului este liber, va debuta cu vizitarea expoziției „Carol I și Armata Română 1866-1914”, după care, de la ora 20.00, Teatrul „Arlechino” al Școlii Generale nr. 129 „Elena Farago” va prezenta două dansuri moderne și piesa de teatru „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale.

În cadrul unui program interactiv, trei echipe de copii se vor întrece apoi, timp de două ore, în descoperirea cu ajutorul lanternelor și identificarea cât mai multor exponate din muzeu.

De la ora 23.00, studenți de la secția actorie (profesor Virgil Ogășanu) de la Facultatea de Artă a Universității „Hyperion”, vor pune în scenă piesa „Vânzători ambulanți” de Murray Schisgal.

Prin această acțiune, Muzeul Militar Național introduce conceptul SEL (Social and Emotional Learning, educație socială și emoțională) în practica pedagogică muzeală din România, prin intermediul unor acțiuni în cadrul cărora copiii își dezvoltă inteligența emoțională și cunoașterea de sine.
Manifestarea de la Muzeul Militar Național se integrează în sărbătoarea muzeelor, proiect lansat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în mai multe țări europene și despre care pot fi aflate detalii accesând adresa de Internet www.nuitdesmusees.culture.fr.

Jurnaliștii interesați de această inedită manifestare culturală, care se va desfășura la sediul Muzeului Militar Național, din București, str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127, Sector 1, pot obține informații suplimentare de la Olimpia Măchiță, la telefon 319 5904, interior 107, fax 319 5903.Biroul de Presa al M.Ap.N.