Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 196


Seminarul internațional GEOINT 2006


În zilele de 23 și 24 mai a.c., la București s-a desfășurat seminarul internațional GEOINT 2006, cu tema „Conceptul GEOINT în sprijinul prevenirii și înlăturării efectelor dezastrelor naturale”, în organizarea Agenției Naționale Geospațiale americane și a Direcției Topografice Militare, din cadrul Statului Major General.

Tema principală a seminarului, la care au participat specialiști în topogeodezie din 21 de țări membre NATO și partenere, a vizat utilizarea informațiilor geospațiale în procesul de prevenire și intervenție în cazul dezastrelor naturale.

Participanții au analizat, de asemenea, soluții posibile pentru informarea reciprocă în domeniul informațiilor geospațiale și au prezentat comunicări referitoare la dezastre naturale cum sunt: inundațiile de proporții din România și din Europa, uraganele din S.U.A., cutremurul din Pakistan și tsunami din sud-estul Asiei.

Din dezbateri au rezultat necesitatea fundamentării unei concepții unitare de prevenire și înlăturare a efectelor dezastrelor, precum și cerința de stabilire a celor mai eficiente acțiuni în lupta cu acestea.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General