Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 197


În pregătirea misiunii din Irak: exercițiu de instruire prin simulare


Teodor Atanasiu, ministrul apărării naționale, s-a întâlnit ieri, 25 mai, la Universitatea Națională de Apărare "Carol I", cu ofițerii și subofițerii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” și cu cei ai Batalionului 96 Geniu, care participă la un exercițiu de instruire prin simulare (SIMEX), desfășurat în această săptămână în pregătirea participării la misiunea din Irak.

“Am fost informat despre rapiditatea și corectitudinea cu care militarii celor două batalioane au rezolvat situațiile primite și sunt convins că fiecare militar va demonstra același nivel de profesionalism și pe timpul îndeplinirii misiunilor în teatrul de operații”, a spus Teodor Atanasiu.

Exercițiul SIMEX, de tip interactiv, a avut ca principal obiectiv verificarea capacității personalului de conducere al celor două detașamente în rezolvarea unor momente și incidente care s-ar putea produce pe timpul participării la misiune. Activitatea a fost coordonată de un grup de ofițeri condus de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, general de brigadă Avram Cătănici, și a fost atent monitorizată de conducerea Centrului de Instruire prin Simulare, unde își desfășoară activitatea și specialiști americani.

Experiența dobândită de militarii celor două unități în misiunile internaționale anterioare, precum și antrenamentele intense desfășurate recent în teren au constituit puncte forte în procesul de luare a deciziilor și în conducerea nemijlocită a acțiunilor militare simulate pe parcursul exercițiului.
Biroul de Presa al M.Ap.N.