Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 198


Secretarul general adjunct al NATO la BucureștiMinistrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, l-a primit astăzi, 26 mai a.c., pe Marshall Billingslea, secretar general adjunct al NATO pentru investiții în domeniul apărării. Pe parcursul discuțiilor au fost analizate aspecte referitoare la dezvoltarea de capabilități în folosul statelor membre NATO, atât pentru scopuri proprii, cât și pentru participarea la operațiuni ale Alianței.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre cerințele pe termen lung privind capacitățile militare, capabilitățile de transport aerian strategic, tehnologii pentru protecția împotriva terorismului, precum și aspecte ale managementului spațiului aerian.

Billingslea, care conduce și Conferința Directorilor Naționali pentru Armamente, are prevăzută în program și o întâlnire cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, ing. Ioan Ion. Vizita secretarului general adjunct al NATO se înscrie în programul Alianței de promovare la nivelul țărilor membre NATO, a politicilor de cooperare în domeniul armamentelor.Biroul de Presa al M.Ap.N.