Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 216


Acțiuni de îngrijire a Cimitirului Eroilor din Craiova


Cimitirul Eroilor din Craiova va fi reamenajat, în perioada 7 - 21 iunie a.c., de militari români și germani, organizați în cadrul unor tabere mixte pentru îngrijirea mormintelor de război germane.

Această activitate, intrată în tradiția colaborării dintre cele două armate, are ca obiectiv reabilitarea mormintelor și operelor comemorative, ridicate în memoria militarilor care au luptat în cele două războaie mondiale. Partea germană este reprezentată de 10 militari ai Divizionului 21 Rachete Antiaeriene Sanitz, iar cea română de 12 militari profesioniști din Brigada 2 Infanterie „Rovine”.

Taberele sunt organizate în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele de război românești din Germania și mormintele de război germane din România, ratificat prin Legea nr. 170/1997.

Acțiunile sunt coordonate de Secția Tradiții Militare și Educație Civică din Departamentul pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice. Persoană de contact pentru detalii suplimentare colonel Valentin MARIN, telefon 0788 566 301.Biroul de Presa al M.Ap.N.