Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent- colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 226


Militarii romni din Irak acioneaz sub o nou comand italian


Militarii romni din Batalionul 280 Infanterie i din Compania de Poliie Militar, care particip la Operaia ,,Antica Babilonia”, acioneaz, ncepnd de astzi, 14 iunie, sub comanda Brigzii Italiene „Garibaldi”, care a preluat de la Brigada „Sassari” responsabilitatea n aria de operaii din provincia Dhi Qar.

Soldaii romni din unitile care se subordoneaz marii uniti italiene au participat, alturi de camarazii italieni i de militari aparinnd forelor de securitate irakiene, la ceremonia de predare-preluare a comenzii ntre generalii de brigad Natalino Maddedu, respectiv Carmino De Pascale, activitate desfurat n incinta taberei Mittica.

Prezent la ceremonial, comandantul Comenzii Operative Interfore din Italia, generalul de corp de armat Fabrizio Castanieti, i-a exprimat, n alocuiunea susinut, deplina mulumire n legtur cu modul n care militarii romni i ndeplinesc misiunile.

„Cooperm cu trupele romneti nu numai n Irak, ci i n alte teatre de operaii n care militarii romni i italieni acioneaz umr la umr, uneori chiar cu sacrificiul vieii”, a spus Castanieti. Generalul italian a adugat c Batalionul 280 Infanterie i Compania de Poliie Militar au zone de responsabilitate solicitante, ns “aciunea hotrt i ferm a romnilor a ntrit convingerea populaiei locale c rolul nostru aici este de a le asigura protecia”.

Comandantul brigzii „Garibaldi”, generalul De Pascale, i-a exprimat sperana c, n cadrul aciunilor comune viitoare vor fi accentuate dimensiunile aciunilor umanitare i de reconstrucie a Irakului, urmrindu-se preluarea misiunilor din provincie de ctre forele de securitate irakiene.
Biroul de Presa al M.Ap.N.