Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent- colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 226


Militarii români din Irak acționează sub o nouă comandă italiană


Militarii români din Batalionul 280 Infanterie și din Compania de Poliție Militară, care participă la Operația ,,Antica Babilonia”, acționează, începând de astăzi, 14 iunie, sub comanda Brigăzii Italiene „Garibaldi”, care a preluat de la Brigada „Sassari” responsabilitatea în aria de operații din provincia Dhi Qar.

Soldații români din unitățile care se subordonează marii unități italiene au participat, alături de camarazii italieni și de militari aparținând forțelor de securitate irakiene, la ceremonia de predare-preluare a comenzii între generalii de brigadă Natalino Maddedu, respectiv Carmino De Pascale, activitate desfășurată în incinta taberei Mittica.

Prezent la ceremonial, comandantul Comenzii Operative Interforțe din Italia, generalul de corp de armată Fabrizio Castanieti, și-a exprimat, în alocuțiunea susținută, deplina mulțumire în legătură cu modul în care militarii români își îndeplinesc misiunile.

„Cooperăm cu trupele românești nu numai în Irak, ci și în alte teatre de operații în care militarii români și italieni acționează umăr la umăr, uneori chiar cu sacrificiul vieții”, a spus Castanieti. Generalul italian a adăugat că Batalionul 280 Infanterie și Compania de Poliție Militară au zone de responsabilitate solicitante, însă “acțiunea hotărâtă și fermă a românilor a întărit convingerea populației locale că rolul nostru aici este de a le asigura protecția”.

Comandantul brigăzii „Garibaldi”, generalul De Pascale, și-a exprimat speranța că, în cadrul acțiunilor comune viitoare vor fi accentuate dimensiunile acțiunilor umanitare și de reconstrucție a Irakului, urmărindu-se preluarea misiunilor din provincie de către forțele de securitate irakiene.
Biroul de Presa al M.Ap.N.