Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 227


„CETATEA 2006” - exercițiu tehnic complex de comunicații și informatică


În perioada 14 - 20 iunie a.c., în unități militare de pe teritoriul României se desfășoară exercițiul tehnic pe linie de comunicații și informatică „CETATEA 2006”, cu participarea a aproximativ 2.500 de militari și civili din statele majore ale celor trei categorii de forțe ale armatei, din Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul 2 Operațional Întrunit, Comandamentul Logistic Întrunit și Agenția pentru Sisteme și Servicii Informatice Militare.

Exercițiul este inițiat și coordonat de Statul Major General prin structura de specialitate, Direcția Comunicații și Informatică. Conform șefului acestei direcții, generalul-maior dr. Dumitru Cristea, „CETATEA 2006” are ca obiective testarea interoperabilității echipamentelor de comunicații și informatică aflate în dotarea armatei române, cu precădere a celor folosite în exerciții multinaționale, antrenarea personalului de stat major în aplicarea standardelor și procedurilor NATO și redactarea documentelor de conducere conform cerințelor Alianței Nord-Atlantice.

Reprezentanții mass-media pot participa la activitățile organizate luni, 19 iunie a.c., la sediul Centrului 89 Principal pentru Comunicații și Informatică, din Șoseaua București–Măgurele, nr. 33, Sector 5. Pentru acces în unitate vor fi așteptați la punctul de control între orele 08.15 – 08.45. De asemenea, un mijloc de transport pentru jurnaliști va pleca, la ora 8.00, din fața sediului M.Ap.N. (intrarea dinspre Hotelul Mariott).

Informații suplimentare pot fi obținute de la locotenent Cornelia CIOBĂNICĂ, ofițerul de relații publice al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, telefon 0788 334945.
Compartimentul de relații publice al Statului Major General