Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Nelu Bîrlă; 0722 380124

 


Comunicat nr. 228


I N F O R M A Ț I E D E P R E S Ă


În perioada 12 – 15 iunie a.c., secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, Ion-Mircea Plângu, a desfășurat o vizită oficială în Regatul Spaniei.

Secretarul de stat Plângu a fost primit de amiralul Francisco Torrente Sanchez, secretar general pentru politica de apărare în Ministerul Apărării.
Pe parcursul discuțiilor oficiale, cei doi au dezbătut teme de interes concentrate pe probleme de Politică Europeană de Securitate și Apărare (PESA), relația UE-NATO și aspecte ale Dialogului Mediteranean.

În program a fost prevăzută și o vizită la Comandamentul Operațional Întrunit, unde s-au purtat discuții referitoare la participarea forțelor armate ale Spaniei și României în teatrele de operații din Balcani, Afganistan și Africa.

Domnul Ion-Mircea Plângu s-a întâlnit și cu generalul Felix Sanz Roldan, șeful Statului Major al Apărării. Pe durata întâlnirii a fost prezentată reforma recentă din cadrul forțelor armate ale Spaniei.

De asemenea, secretarul de stat Plângu a avut o întrevedere cu generalul locotenent Pedro Pitarch Bartolome, comandantul Forței Terestre.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare