Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 233


Precizări ale ministrului apărării naționale


În legătură cu afirmațiile de astăzi, 19 iunie, ale președintelui Partidului Democrat, Emil Boc, cu privire la cazurile scurgerilor de informații, respectiv al publicării în Monitorul Oficial a unor locații secrete, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, face următoarele precizări:

Scurgerile de informații s-au produs în anul 2003, când conducerea M.Ap.N. era asigurată de Partidul Social Democrat.

Ca ministru al apărării naționale, am prezentat public atât condițiile care au favorizat, la vremea respectivă, scurgerile de informații, cât și măsurile luate privind sesizarea organelor abilitate să efectueze cercetări, respectiv pe cele de sancționare a vinovaților.

Un număr de 79 de persoane, între care și trei generali (comandanți de brigadă și locțiitori, comandanți de batalioane și șefi de state majore, responsabili din domeniul protecției documentelor clasificate și comandanți de subunități) au fost sancționate în conformitate cu prevederile regulamentelor militare și ale Statutului cadrelor militare.

Documentul publicat în Monitorul Oficial nr. 25, din 11 ianuarie 2006 (H.G. 1486/2005, privind asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi) nu are nici o legătură cu Ministerul Apărării Naționale, ci cu Ministerul Administrației și Internelor.Teodor Atanasiu, Ministrul apararii nationale