Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 236


PRECIZĂRI DESPRE MILITARII RĂNIȚI


În legătură cu incidentul din Afganistan, produs în dimineața zilei de marți, 20 iunie a.c., în urma căruia un militar a decedat și alți patru au fost răniți, facem următoarele precizări:

Militarii răniți în incident sunt sublocotenentul Dinu Răzvan MANOILĂ, 25 de ani, plutonierul Iosif-Adrian LUCA-MICU, 37 de ani, sergentul Costinel Valerică SLĂNICEANU, 28 de ani și sergentul Laurențiu ȘERBAN, 27 de ani.

Primii trei militari se aflau într-un transportor amfibiu blindat de cercetare (primul dintr-o coloană de patru autovehicule), care a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat la întoarcerea către bază, după executarea unei misiuni de patrulare.

După oprirea coloanei, comandantul patrulei, împreună cu alți doi militari s-au deplasat, conform procedurilor standard de operare în astfel de situații, către primul transportor, pentru a acorda ajutor răniților. Pe timpul deplasării sergentul Serban a declanșat un alt dispozitiv exploziv improvizat fiind rănit la picior.

O subunitate de intervenție și o echipă EOD, specializată în deminări, au fost trimise la fața locului pentru a acorda sprijin militarilor.

În momentul de față trei dintre răniți sunt în stare stabilă în spitalul bazei din Kandahar, iar al patrulea, sergentul Slăniceanu este în stare foarte gravă. În situația în care acest lucru se va impune, răniții vor fi tranportați la un spital din Germania.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale și militarii Batalionului 341 Infanterie își exprimă regretul pentru producerea acestui tragic accident și transmit sincere condoleanțe familiei caporalului Gheorghiță DRĂGUȘANU, greu încercată în aceste momente dureroase.
Biroul de Presa al M.Ap.N.