Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt. cdor. Liliana Tănase

 


Comunicat nr. 241


Vizita șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Spaniole, în România


În perioada 19-22 iunie a.c., o delegație condusă de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din Spania, generalul Francisco Jose GARCIA DE LA VEGA, efectuează o vizită de lucru în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general locotenent Gheorghe Catrina.

În cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali vor fi abordate aspecte referitoare la structura și organizarea actuală a Forțelor Aeriene Române, la planurile de perspectivă și domeniile de reformă. De asemenea, vor fi prezentate detalii privind stadiul de pregătire și operaționalizare al personalului și structurilor Statului Major al Forțelor Aeriene, modul de organizare și desfășurare a procesului de formare, instruire și perfecționare a cadrelor militare din Forțele Aeriene.

În programul vizitei delegației spaniole sunt incluse deplasări la Comandamentul Operațional Aerian Principal și la Baza 86 Aeriană Fetești.

Generalul Francisco Jose GARCIA DE LA VEGA a condus, în anul 2001 exercițiul aerian real NATO/PfP „COOPERATIVE KEY 2001”, desfășurat la Constanța.


Statul Major al Fortelor Aeriene