Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 244


Selecție națională pentru realizarea unui album foto


În cadrul campaniei de informare publică privind transformarea Armatei României și prezentarea ofertei pentru o carieră militară, Direcția Relații Publice a M.Ap.N. va edita, în luna septembrie 2006, un album foto de prezentare, realizat în limbile română și engleză, cu aspecte din activitatea militarilor români. În acest scop, va fi organizată, în perioada 20 iunie – 20 iulie a.c., o selecție națională de artă fotografică, la care pot participa toate persoanele (jurnaliști, fotoreporteri, militari, civili) care doresc să trimită fotografii ce surprind activitatea militarilor români în teatre de operații și în misiuni internaționale, pregătirea și instrucția sau participarea la limitarea efectelor unor calamități naturale.

După o primă selecție realizată de către un juriu, fotografiile vor face obiectul unei expoziții itinerante în câteva orașe, sub titlul „O armată profesionistă pentru România. Profesioniști pentru Armata României”, și vor fi afișate pe pagina de internet www.mapn.ro/concurs, prilej cu care vizitatorii își pot exprima votul în cartea expoziției sau, electronic, pe site-ul menționat. În urma centralizării voturilor, cele mai reușite fotografii vor fi incluse în albumul de prezentare.

Fotografiile digitale trebuie să aibă o rezoluție de minimum 180 dpi, să conțină elemente de identificare ale autorului (nume, prenume, date de contact), precum și o scurtă explicație referitoare la conținut. Fotografiile digitale vor fi trimise fie prin e-mail, la adresa ltifiniuc@mapn.ro, fie prin poștă, pe suport CD, pe adresa: Direcția Relații Publice, Ministerul Apărării Naționale, Str. Izvor, nr. 13-15, sector 5, cod 050561, București (cu mențiunea „pentru concurs foto”).

Informații suplimentare pot fi obținute de la F.P. Loredana Tifiniuc, tel. 410.40.40/int. 1011605, mobil 0723.615.859.Biroul de Presa al M.Ap.N.