Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.co. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 245


PRECIZĂRI DESPRE MILITARII RĂNIȚI


Trupul neînsuflețit al sublocotenentului post-mortem Gheorghiță Ionel DRĂGUȘANU, căzut la datorie în Afganistan, va fi repatriat joi 22 iunie a.c., cu o aeronavă C-130 Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române. Aterizarea aeronavei este prevăzută a avea loc în jurul orei 21.00, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde se va desfășura un ceremonial militar și religios.

Trei dintre militarii răniți, sublocotenentul Dinu Răzvan MANOILĂ, sergentul Laurențiu ȘERBAN și sergentul Costinel Valerică SLĂNICEANU au fost transportați în cursul nopții trecute la un spital din Germania.

Primii doi militari, Manoilă și Șerban, cu răni la picior, sunt stabilizați medical, iar Slăniceanu, având politraumatisme craniene, răni la picioare și trunchi, este în continuare în stare critică.

Al patrulea militar rănit, plutonierul Iosif-Adrian LUCA-MICU este în afara oricărui pericol și rămâne sub supravegherea medicilor bazei din Kandahar.

Jurnaliștii interesați să participe la activitățile desfășurate pe aeroportul Mihail Kogalniceanu se pot acredita direct prin fax la numărul 0241 252 202. Persoană de contact maior Constantin Spînu, telefon 0722 380 138.Biroul de Presa al M.Ap.N.