Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 250


SEMINAR PRIVIND INTEGRAREA EUROPEANĂ DIN PERSPECTIVA SECURITĂȚII ȘI APĂRĂRII


În ziua de 23 iunie 2006 va avea loc, la Sala Alba Iulia a Palatului Cercului Militar Național, seminarul cu tema: „Integrarea europeană. Dimensiunea de securitate și apărare”, organizat de Departamentul pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare (M.Ap.N.) prin Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, cu sprijinul Fundației „Hanns Seidel”.

Participă reprezentanți ai Parlamentului României, Administrației Prezidențiale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Administrației și Internelor, ai unor instituții de învățământ superior și de cercetare și ai altor organizații guvernamentale și non-guvernamentale.

Expunerile și dezbaterile vor avea ca temă prezentarea cadrului strategic al dimensiunii de securitate și apărare al UE, precum și dimensiunea instituțională, militară și civilă a Politicii Europene de Securitate și Apărare, în contextul eforturilor României de îndeplinire a cerințelor pentru realizarea obiectivului fundamental –integrarea în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

Jurnaliștii interesați de eveniment sunt invitați vineri, 23 iunie a.c., la ora 09.00, la sediul Palatului Cercului Militar Național, pentru a participa la sesiunea de deschidere a manifestării. Informații suplimentare se pot obține de la capitanul Darie Dasu, la telefonul 315.17.00 sau la telefon/fax 313.79.55.Biroul de Presa al M.Ap.N.