Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 248


La Kandahar - ceremonii în memoria sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu


În memoria sublocotenentului (post-mortem) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, în tabăra Batalionului 341 Infanterie din Kandahar, Afganistan, a avut loc, în seara zilei de 21 iunie, o slujbă religioasă la care au participat toți „Rechinii Albi”, cu excepția celor care se aflau în misiune. La încheierea serviciului religios, militarii și-au luat rămas bun de la colegul lor.

„A plătit cu viața aici, pe acest pământ răscolit de războaie și durere, departe de cei dragi, pentru cele mai de preț valori ale umanității: pacea și libertatea. A fost nevoie doar de o clipă pentru a-i stinge visele la o viață mai bună. Suntem, însă, convinși că acest sacrificiu nu va fi inutil”, a spus comandantul Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi”, locotenent-colonel dr. Vasile Vreme.

Un al doilea ceremonial militar și religios a avut loc în dimineața acestei zile pe aeroportul din Kandahar, la care au participat comandanți și militari din detașamente ale Forței Coaliției, pentru a-i da un ultim onor sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu.

Primul detașament al Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” care a încheiat misiunea de șase luni în cadrul Operațiunii ENDURING FREEDOM VIII va sosi în țară odată cu trupul neînsuflețit al sublocotenentului post-mortem Gheorghiță Ionel DRĂGUȘANU.Biroul de Presa al M.Ap.N.