Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 248


La Kandahar - ceremonii n memoria sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghi Drguanu


n memoria sublocotenentului (post-mortem) Ionel Gheorghi Drguanu, n tabra Batalionului 341 Infanterie din Kandahar, Afganistan, a avut loc, n seara zilei de 21 iunie, o slujb religioas la care au participat toi „Rechinii Albi”, cu excepia celor care se aflau n misiune. La ncheierea serviciului religios, militarii i-au luat rmas bun de la colegul lor.

„A pltit cu viaa aici, pe acest pmnt rscolit de rzboaie i durere, departe de cei dragi, pentru cele mai de pre valori ale umanitii: pacea i libertatea. A fost nevoie doar de o clip pentru a-i stinge visele la o via mai bun. Suntem, ns, convini c acest sacrificiu nu va fi inutil”, a spus comandantul Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi”, locotenent-colonel dr. Vasile Vreme.

Un al doilea ceremonial militar i religios a avut loc n dimineaa acestei zile pe aeroportul din Kandahar, la care au participat comandani i militari din detaamente ale Forei Coaliiei, pentru a-i da un ultim onor sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghi Drguanu.

Primul detaament al Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” care a ncheiat misiunea de ase luni n cadrul Operaiunii ENDURING FREEDOM VIII va sosi n ar odat cu trupul nensufleit al sublocotenentului post-mortem Gheorghi Ionel DRGUANU.Biroul de Presa al M.Ap.N.