Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 255


Sublocotenentul (post-mortem) Ionel Drguanu - condus pe ultimul drum


Astzi, 24 iunie, la Basarabi, judeul Constana, au avut loc funeraliile sublocotenentului (post-mortem) Ionel Gheorghi Drguanu, czut la datorie pe timpul ndeplinirii unei misiuni n Afganistan.

La ceremonia religioas au fost prezeni, alturi de familia ndoliat, ministrul aprrii naionale, Teodor Atanasiu, eful Statului Major General, general dr. Eugen Bdlan, colegi i prieteni, reprezentani ai autoritilor centrale i locale, un numeros public.

“A iubit armata i a dorit s fac parte din ea pentru totdeauna; a muncit i a luptat cum a putut el mai bine sub stindardul pe care scrie Onoare i Patrie,“ a afirmat Teodor Atanasiu, n mesajul rostit cu acest prilej. Atanasiu a mai spus c mprtete durerea familiei i a asigurat-o c Armata Romn nu-i va uita niciodat oamenii care au fcut sacrificiul suprem pentru ar.

“A fi dorit s-i pot strnge mna lui Ionel Gheorghi Drguanu, mulumindu-i pentru misiunile ndeplinite impecabil, ntr-un teatru de operaii extrem de dificil ... Din pcate, n-a fost s fie aa, Dumnezeu a avut alte planuri i l-a chemat la El,” a spus, la rndul su, generalul Bdlan. “Este o pierdere grea i pentru cealalt familie a sa, Armata Romniei, pe care a reprezentat-o cu cinste n confruntarea cu perfidia terorist”, a adugat eful Statului Major General.

La Monumentul eroilor din Basarabi a avut loc dezvelirea unei plci comemorative n memoria eroului, sublocotenent (post-mortem) Ionel Drguanu. Acesta a fost condus pe ultimul su drum, cu onoruri militare, la cimitirul din localitate.Biroul de Presa al M.Ap.N.