Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 264


Ministrul belgian al apărării, la București


Ministrul apărării al Regatului Belgiei, André Flahaut, însoțit de o delegație, va efectua o vizită oficială în România, în zilele de 4 și 5 iulie a.c., la invitația ministrului român al apărării naționale, Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se află subiecte referitoare la evoluția mediului de securitate în Balcani și în regiunea Mării Negre, Politica Europeană de Securitate și Apărare și procesul de transformare a Alianței Nord-Atlantice. Vor fi abordate, de asemenea, aspecte privind cooperarea militară bilaterală și participarea militarilor români la operațiuni internaționale.

În programul vizitei ministrului belgian sunt incluse primiri la Președinția României, la Ministerul Afacerilor Externe și la Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.

Marți, 4 iulie, ora 11.00, cei doi miniștri vor susține declarații de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr.3 (intrarea despre Hotel Marriott), între orele 10.30 și 10.50.Biroul de Presa al M.Ap.N.