Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 270


Conferință pe teme de integrare europeană, la București


Joi, 13 iulie a.c., începând cu ora 9.30, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național se va desfășura conferința inter-ministerială cu tema „Politica Europeană de Securitate și Apărare (PESA) – evoluții și perspective. Rolul Agenției Europene de Apărare”, organizată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Institutul European Român.

La conferință vor participa aproximativ 80 de persoane cu funcții de conducere, specialiști și reprezentanți ai unor organizații guvernamentale și non-guvernamentale din România, ai Delegației Comisiei Europene la București. Va fi prezent, ca invitat special, Nick Witney, directorul executiv al Agenției Europene de Apărare (www.eda.europa.eu).

În cadrul dezbaterilor vor fi abordate subiecte referitoare la dinamica Politicii Europene de Securitate și Apărare, la rolul Agenției Europene de Apărare în vederea dezvoltării capabilităților de apărare europene, în prezent și în perspectivă.

De asemenea, dezbaterile vor fi axate pe modul în care România va contribui în calitate de membru al Uniunii Europene la dezvoltarea PESA, inclusiv din perspectiva rolului Agenției Europene de Apărare în dezvoltarea capacităților europene de apărare.

Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, și Nick Witney, vor susține, de la ora 10.30, în Sala Alba-Iulia a Palatului Cercului Militar Național, o conferință de presă.

Reprezentanții mass-media care doresc să participe la conferința internațională vor fi așteptați la intrarea în Palatul Cercului Militar Național dinspre strada C-tin Mille, începând cu ora 8.45.
Persoană de contact: lt.col. Rodica Abrudan, tel. 0744-385.579.Biroul de Presa al M.Ap.N.