Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 274


Ceremonia de deschidere a exercițiului IMMEDIATE RESPONSE 06


Luni, 17 iulie a.c., în poligonul de instrucție Novo Selo, din Bulgaria, a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului internațional româno-bulgaro-american IMMEDIATE RESPONSE 06 (IR 06).

Militari participanți la IR 06 se vor antrena în comun pentru introducerea, pe căi terestre și aeriene, într-un teatru de operații și vor exersa desfășurarea unor operații întrunite de impunere sau menținere a păcii într-un mediu de securitate ostil.

Pe durata exercițiului, un pluton de militari ai Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roșii” se va antrena împreună cu militarii bulgari și cei americani pentru desfășurarea de acțiuni în zone urbane și va executa, în poligonul bulgar, trageri cu armamentul din dotare.

De asemenea, un convoi format din militarii participanți la exercițiu va traversa pe timp de noapte granița bulgaro-română și va desfășura vineri, 21 iulie a.c., un exercițiu aeromobil în poligonul Capu Midia, din județul Constanța.

Informații suplimentare pot fi oferite de ofițerul român de relații publice al exercițiului IMMEDIATE RESPONSE 06, maiorul Marius Popența, tel. 0744.359.469.


Biroul de Presa al M.Ap.N.