Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 275


Militarii romni se familiarizeaz cu armamentul aliailor


n poligonul de la Novo Selo, din Bulgaria, militarii romni, americani i bulgari din plutoanele mixte ale companiei trinaionale au executat, n cadrul exerciiului IMMEDIATE RESPONSE 06, trageri de lupt cu toate categoriile de armament individual i de pe tehnica de lupt din dotare.

Pentru a fi n msur s „vad cmpul de lupt cu ochii celuilalt” soldaii s-au familiarizat cu armamentul aflat n dotarea celorlali parteneri i au executat trageri cu foc real.

„Nu este greu pentru nite militari profesioniti, care au ndeplinit cel puin dou-trei misiuni n teatrele de operaii, s foloseasc diferite tipuri de armament. Principiile de funcionare sunt asemntoare”, a spus maiorul Liviu Necula, arbitru observator n cadrul exerciiului.

Militarii romni i-au instruit aliaii din NATO pentru a executa trageri cu armamentul de infanterie din dotarea Armatei romne. „Pistoalele mitralier romneti nu sunt rele i este mult mai uor s execui foc dect cu ale noastre”, a declarat fruntaul american James Camberg.

La rndul lor, romnii au ocupat poziiile de tragere i au executat foc cu armamentul american i cel bulgar. „Nu este pentru prima dat cnd executm trageri cu M-16 i probabil c nu o s fie nici ultima oar. Aici, n poligonul de trageri sau n cmpul tactic, se pun bazele interoperabilitii. Militarii instruii mpreun, dup standarde comune, sunt mult mai eficieni n situaii reale. i noi pentru asta ne pregtim”, a declarat locotenentul Constantin Paraschivu, comandant de pluton.

Informaii suplimentare pot fi obinute accesnd pagina din Internet a Ministerului Aprrii Naionale, www.mapn.ro, sau de la ofierul romn de relaii publice al exerciiului IMMEDIATE RESPONSE 06, maiorul Marius Popena, tel. 0744.359.469.Biroul de Presa al M.Ap.N.