Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 275


Militarii români se familiarizează cu armamentul aliaților


În poligonul de la Novo Selo, din Bulgaria, militarii români, americani și bulgari din plutoanele mixte ale companiei trinaționale au executat, în cadrul exercițiului IMMEDIATE RESPONSE 06, trageri de luptă cu toate categoriile de armament individual și de pe tehnica de luptă din dotare.

Pentru a fi în măsură să „vadă câmpul de luptă cu ochii celuilalt” soldații s-au familiarizat cu armamentul aflat în dotarea celorlalți parteneri și au executat trageri cu foc real.

„Nu este greu pentru niște militari profesioniști, care au îndeplinit cel puțin două-trei misiuni în teatrele de operații, să folosească diferite tipuri de armament. Principiile de funcționare sunt asemănătoare”, a spus maiorul Liviu Necula, arbitru observator în cadrul exercițiului.

Militarii români și-au instruit aliații din NATO pentru a executa trageri cu armamentul de infanterie din dotarea Armatei române. „Pistoalele mitralieră românești nu sunt rele și este mult mai ușor să execuți foc decât cu ale noastre”, a declarat fruntașul american James Camberg.

La rândul lor, românii au ocupat pozițiile de tragere și au executat foc cu armamentul american și cel bulgar. „Nu este pentru prima dată când executăm trageri cu M-16 și probabil că nu o să fie nici ultima oară. Aici, în poligonul de trageri sau în câmpul tactic, se pun bazele interoperabilității. Militarii instruiți împreună, după standarde comune, sunt mult mai eficienți în situații reale. Și noi pentru asta ne pregătim”, a declarat locotenentul Constantin Paraschivu, comandant de pluton.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând pagina din Internet a Ministerului Apărării Naționale, www.mapn.ro, sau de la ofițerul român de relații publice al exercițiului IMMEDIATE RESPONSE 06, maiorul Marius Popența, tel. 0744.359.469.Biroul de Presa al M.Ap.N.