Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 278


„RECHINII ALBI” la finalul misiunii din Afganistan


Marți, 18 iulie a.c., în baza militară din Kandahar, Afganistan, s-a desfășurat un ceremonial militar în cadrul căruia Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi”, de la Topraisar, a predat Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” mandatul participării la operațiunea Enduring Freedom.

Cu acest prilej, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, generalul de brigadă Ion Chirănescu, și comandantul Brigăzii Multinaționale Sud, generalul de brigadă canadian David A. Fraser, au semnat documentele privind transferul de autoritate asupra batalionului românesc.

Generalul Fraser a mulțumit militarilor Batalionului 341 Infanterie pentru profesionalismul și devotamentul de care au dat dovadă și a urat succes în noua lor misiune celor din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, pe care îi are în subordine începând de astăzi.

Comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent-colonel dr. Vasile Vreme, i-a asigurat pe “Rechinii Albi” că este mândru de ei și că oricând ar pleca împreună într-o altă misiune. La rândul său, comandantul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, locotenent-colonel Daniel Petrescu, și-a încurajat militarii afirmând despre misiunea pe care o vor avea de îndeplinit: “să o abordăm cu bărbăție și curaj. Să ne facem datoria până la capăt, așa cum spiritul Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” ne învață: ÎMPREUNĂ – ORIUNDE – ORICÂND”.

Joi, 20 iulie a.c., în jurul orei 13.00, va reveni în țară ultimul detașament al “Rechinilor Albi”, care va aduce și Drapelul de luptă al batalionului.

Jurnaliștii interesați vor fi așteptați la aeroportul din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, între orele 12.40-12.55. Persoană de contact: maiorul Gabriel Pătrașcu, tel. 0720-264.498.


Biroul de Presa al M.Ap.N.