Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 283


Generalul american David McKiernan în vizită la Forțele Terestre


În perioada 18 - 20 iulie a.c., o delegație condusă de comandantul forțelor americane din Europa și al Armatei a VII-a americane, generalul David McKiernan, a efectuat o vizită în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan.

Vizita se înscrie în cadrul relațiilor de cooperare dintre forțele terestre române și americane și a avut loc în același timp cu exercițiul trilateral româno-bulgaro-american „IMMEDIATE RESPONSE 06”, care se desfășoară în Bulgaria și România în perioada 13-29 iulie a.c.

În cadrul convorbirilor purtate la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la participarea la misiuni în comun în teatrele de operații și la lecțiile învățate în urma desfășurării acestora. Generalul Kiernan și generalul Ioan au discutat și unele aspecte privind extinderea, diversificarea și consolidarea relațiilor de cooperare dintre Forțele Terestre române și cele americane din Europa (USAEUR), precum și la pregătirea și participarea la exerciții în comun.

În cadrul vizitei în România, generalul american a avut o întâlnire cu șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan.

În ultima parte a vizitei generalul David McKiernan și generalul locotenent dr. Ioan Sorin au vizitat Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal, militarii din această unitate prezentând generalului american, în poligonul din Cheile Râșnoavei, exerciții și procedee de instruire specifice vânătorilor de munte.Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.