Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 294


Ministrul Atanasiu i-a felicitat pe absolvenții Academiei Forțelor Terestre


„Vă promit dragi absolvenți că am să mă lupt – cu toate problemele pe care vedeți că mi le creez din asta – pentru a obține fondurile necesare bugetului Ministerului Apărării Naționale, din care să putem asigura salarii decente, motivante, tuturor angajaților armatei, să le oferim toate condițiile sociale, de dotare și echipare, pentru a-și face meseria așa cum trebuie”, le-a spus ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, absolvenților Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” în cadrul ceremonialului de înălțare în grad care a avut loc astăzi la Sibiu.

“Trăim astăzi realitatea apartenenței la NATO și, cât de curând, la Uniunea Europeană. O realitate la care am convingerea că Armata Română se va adapta perfect și din punct de vedere al mentalității”, a adăugat ministrul Atanasiu.

“Forțele Terestre vă primesc cu brațele deschise într-o etapă în care finalizăm restructurarea, dezvoltăm programe majore de modernizare a tehnicii și echipamentelor, continuăm operaționalizarea structurilor combatante și de sprijin și participăm la acțiuni internaționale”, a menționat în alocuțiunea sa șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul locotenent Ioan Sorin.

Ministrul Atanasiu, generalul Ioan și reprezentanți ai autorităților locale i-au felicitat pe absolvenții academiei și le-au urat mult succes în cariera militară.

Promoția “Carol I” 2006 are în compunere 167 de sublocotenenți, din care 31 sunt ofițeri femei. Aceștia vor urma, timp de un an, cusuri ale școlilor de aplicații ale forțelor terestre române, iar trei dintre sublocotenenți vor studia în Franța.

În urma rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studii, au fost declarați șefi ai “promoției Carol I 2006”, în armele și specialitățile Forțelor Terestre, astfel:
• sublocotenent Claudiu-Andrei GRANDEL – infanterie;
• sublocotenent Adriana Cristina MARCU – transmisiuni;
• sublocotenent Cristinel HAGIU – artilerie;
• sublocotenent Adelin Mihai ZĂGĂRIN – auto;
• sublocotenent Constantin George VACARIU – geniu.
Sublocotenentul Claudiu-Andrei Grandel a fost declarat, totodată, șeful de promoție al Academiei Forțelor Terestre.
Biroul de Presa al M.Ap.N.