Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 302


Schimbarea comenzii Aeroportului Internațional din Kabul


Astăzi, 31 iulie, în Afganistan, a avut loc ceremonia prin care România a predat Bulgariei comanda Aeroportului Internațional din Kabul (KAIA).

Detașamentul Forțelor Aeriene Române a asigurat timp de patru luni comanda Aeroportului Internațional Kabul, militarii români ocupând funcții cheie în cadrul structurilor aeroportului și îndeplinind diverse misiuni, cum ar fi controlul traficului aerian, conducerea operațiilor aeriene, asigurarea securității zborului, suportul logistic și asigurarea comunicațiilor.

Prezent la festivitate, locțiitorul comandantului Forței Internaționale de Asistență de Securitate în Afganistan (ISAF), generalul maior Hans-Werner Ahrens, a spus: „Doresc să vă mulțumesc atât dumneavoastră, domnule comandor Adrian Marinescu, cât și personalului din subordinea dumneavoastră, pentru modul exemplar în care v-ați îndeplinit misiunea. Prin activitățile pe care le-ați condus și desfășurat, ați contribuit la îmbunătățirea siguranței zborurilor, ați realizat o mai bună coordonare a tuturor celor implicați în misiunea KAIA și, nu în cele din urmă, ați înălțat un monument unic al aviatorilor români pentru a le reaminti tuturor despre prezența voastră aici. Vă mulțumesc, pentru dăruirea și energia cu care v-ați implicat în toate activitățile, pentru proiectele de reconstrucții pe care le-ați inițiat.”

Cei 39 de militari din detașamentul Forțelor Aeriene Române vor reveni în țară în cursul lunii august.Biroul de Presă