Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt Florin POPOACĂ

 


Comunicat nr. 317


Marinarii militari români - vizitați de Comandantul Flotei turce


Comandantul Flotei turce, amiral Metin Ataç, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 9-11 august a.c., la invitația viceamiralului dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Viceamiralul Marin va prezenta stadiul procesului de reformă în Forțele Navale Române, contribuția acestora la creșterea cooperării, încrederii și stabilității în zona Mării Negre și misiunile pe care le îndeplinesc în interiorul apelor teritoriale, îndeosebi cele privind supravegherea traficului maritim de mărfuri și persoane.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale va vorbi, de asemenea, despre rolul marinei militare în conducerea operațiunilor de căutare-salvare pe mare, precum și despre măsurile adoptate pentru dezvoltarea interoperabilității cu celelalte forțe navale din țările membre NATO.

În cadrul întrevederilor celor doi oficiali vor fi abordate și subiecte legate de participarea forțelor navale române și turcești la exerciții multinaționale și la Operația NATO “Active Endeavour”.

Aspecte din timpul ceremonialului militar de primire și de la întâlnirea oficială se pot gasi la www.fortele-navale.ro.
Statul Major al Fortelor Navale