Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 318


Militarii romni – vizitai de comandantul ISAF


Militarii Batalionului 2 Infanterie „Clugreni” au fost vizitai ieri, n tabra de la Qalat, provincia afgan Zabol, de comandantul Forei Internaionale de Asisten pentru Securitate din Afganistan (ISAF), general-locotenent David Richards, i de comandantul Comandamentului Regional de Sud „AEGIS”, general de brigad David Frasier, sub al crui control operaional acioneaz militarii romni.

Pe parcursul vizitei a fost analizat stadiul actual al ndeplinirii proiectelor de dezvoltare iniiate de Echipa de Reconstrucie Provincial de la Qalat. De asemenea, oaspeii batalionului au primit informaii n legtur cu modul n care militarii romni i ndeplinesc misiunile n zona lor de responsabilitate.

Comandantul ISAF a menionat c militarii Batalionului 2 Infanterie „Clugreni” au dovedit, nc de la nceputul misiunii lor, c sunt o for foarte activ, rapid, credibil i flexibil a NATO n aceast provincie. “Prin modul n care ai acionat pn acum, precum i prin prezena dumneavoastr alturi de forele de securitate afgane, ai descurajat orice intenie ostil. V mulumesc pentru contribuia pe care o aducei la instaurarea unui climat de pace i stabilitate n provincia Zabol,” a spus generalul Richards.
Biroul de Presa al Ministerului Apararii