Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 318


Militarii români – vizitați de comandantul ISAF


Militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” au fost vizitați ieri, în tabăra de la Qalat, provincia afgană Zabol, de comandantul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), general-locotenent David Richards, și de comandantul Comandamentului Regional de Sud „AEGIS”, general de brigadă David Frasier, sub al cărui control operațional acționează militarii români.

Pe parcursul vizitei a fost analizat stadiul actual al îndeplinirii proiectelor de dezvoltare inițiate de Echipa de Reconstrucție Provincială de la Qalat. De asemenea, oaspeții batalionului au primit informații în legătură cu modul în care militarii români își îndeplinesc misiunile în zona lor de responsabilitate.

Comandantul ISAF a menționat că militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” au dovedit, încă de la începutul misiunii lor, că sunt o forță foarte activă, rapidă, credibilă și flexibilă a NATO în această provincie. “Prin modul în care ați acționat până acum, precum și prin prezența dumneavoastră alături de forțele de securitate afgane, ați descurajat orice intenție ostilă. Vă mulțumesc pentru contribuția pe care o aduceți la instaurarea unui climat de pace și stabilitate în provincia Zabol,” a spus generalul Richards.
Biroul de Presa al Ministerului Apararii