Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 321


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a vizitat USAREUR


Participarea la misiuni în comun în teatrele de operații a fost principala temă discutată pe parcursul întrevederii pe care generalul locotenent dr. Sorin Ioan, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, a avut-o săptămâna trecută, la Heidelberg, Germania, cu generalul David McKiernan, comandantul Comandamentului Trupelor de Uscat ale SUA din Europa (USAREUR), al Armatei a 7-a și al Comandamentului Componentei Terestre a NATO.

Alte subiecte abordate au fost extinderea, diversificarea și consolidarea relațiilor de cooperare dintre Forțele Terestre române și Forțele Terestre americane din Europa și participarea la pregătire și la exerciții în comun.

Programul delegației conduse de generalul Ioan a inclus și o vizită la militarii care au fost răniți pe 20 iunie a.c. în Afganistan, sergenții Costinel Slăniceanu și Laurențiu Șerban, internați în prezent la Spitalul Militar din localitatea Landstuhl. Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a discutat cu conducerea spitalului și cu echipa medicală americană care se ocupă de tratamentul și recuperarea militarilor români. Starea ambilor militari este stabilă, aceștia traversând un proces complex de tratament și recuperare.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.