Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 321


eful Statului Major al Forelor Terestre a vizitat USAREUR


Participarea la misiuni n comun n teatrele de operaii a fost principala tem discutat pe parcursul ntrevederii pe care generalul locotenent dr. Sorin Ioan, eful Statului Major al Forelor Terestre, a avut-o sptmna trecut, la Heidelberg, Germania, cu generalul David McKiernan, comandantul Comandamentului Trupelor de Uscat ale SUA din Europa (USAREUR), al Armatei a 7-a i al Comandamentului Componentei Terestre a NATO.

Alte subiecte abordate au fost extinderea, diversificarea i consolidarea relaiilor de cooperare dintre Forele Terestre romne i Forele Terestre americane din Europa i participarea la pregtire i la exerciii n comun.

Programul delegaiei conduse de generalul Ioan a inclus i o vizit la militarii care au fost rnii pe 20 iunie a.c. n Afganistan, sergenii Costinel Slniceanu i Laureniu erban, internai n prezent la Spitalul Militar din localitatea Landstuhl. eful Statului Major al Forelor Terestre a discutat cu conducerea spitalului i cu echipa medical american care se ocup de tratamentul i recuperarea militarilor romni. Starea ambilor militari este stabil, acetia traversnd un proces complex de tratament i recuperare.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.