Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 322


Tabără de pregătire militară pentru liceeni la Brașov


Cea de-a treia ediție a „Taberei de vară pentru cercetași” se va desfășura, în perioada 19-27 august a.c., la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, din Brașov. Activitatea este organizată de Direcția Relații Publice a Ministerului Apărării, în colaborare cu Statul Major al Forțelor Aeriene și în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, Casa NATO și Asociația Euroatlantică „Manfred Wörner”.

La tabără participă 43 liceeni, din care 16 sunt fete, iar principalele obiective sunt: promovarea imaginii Armatei României și a NATO în rândurile tinerilor, dezvoltarea și valorificarea calităților lor fizice, a spiritului de competiție și a celui de echipă.

Programul include activități aplicativ–militare cum sunt însușirea unor elemente de bază ale pregătirii cercetașului, procedee de orientare în teren, traiul în condiții de campanie, trageri cu armamentul cu aer comprimat, întreceri sportive și aplicativ militare - ștafetă militară, trecerea pistei cu obstacole.

De asemenea, vor avea loc întâlniri cu cadre militare active și cu studenți ai Academiei Forțelor Aeriene și se vor vizita Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, din Brașov, Batalionul 21 Vânători de Munte, de la Predeal, precum și obiective economice și turistice din zona Brașovului.

Tabăra este gratuită, iar participanții au fost selecționați în urma unei competiții naționale, desfășurate on-line pe pagina de internet a Ministerului Apărării (link-ul www.mapn.ro/tabara), în perioada martie-iunie a.c.

Edițiile precedente ale acțiunii, desfășurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, au avut loc la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu (2004), respectiv la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, de la Constanța (2005).

Festivitatea de deschidere a taberei de la Brașov va avea loc duminică, 20 august, ora 10.30, la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, strada Mihai Viteazu, nr. 160. Alte informații despre activitate poate oferi maiorul Carol Florea (mobil: 0723-018.122).
Biroul de Presă al Ministerului Apărării