Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 334


Ministrul bulgar al apărării, la Constanța


Ministrul bulgar al apărării, Veselin Bliznakov, însoțit de o delegație militară, efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 25 și 26 august a.c., la invitația ministrului român al apărării, Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali, care se vor desfășura la sediul Comandamentului Flotei din Constanța, se află subiecte referitoare la Politica Europeană de Securitate și Apărare, evoluția mediului de securitate în Balcani și în regiunea Mării Negre, inițiativele comune de cooperare regională, precum și procesul de transformare a Alianței Nord-Atlantice. Vor fi abordate, de asemenea, aspecte privind cooperarea militară bilaterală și participarea militarilor români la operațiuni internaționale.

În programul ministrului bulgar sunt incluse vizitarea Centrului 39 Scafandri din Constanța și un ceremonial de depunere de coroane de flori la Cimitirul de Onoare “Mircea Vodă” din Medgidia.

Jurnaliștii care doresc să participe la declarațiile de presă ale miniștrilor Teodor Atanasiu și Veselin Bliznakov, vor fi așteptați vineri, 25 august a.c., între orele 11.00 și 11.10, la intrarea Comandamentului Flotei din Constanța.

De asemenea, pentru a participa la oportunitățile de imagine de la primirea cu ceremonial militar și de la convorbirile oficiale, fotoreporterii și cameramanii vor fi prezenți pe faleza din fața comandamentului la ora 9.45.Biroul de Presă al Ministerului Apărării