Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 334


Ministrul bulgar al aprrii, la Constana


Ministrul bulgar al aprrii, Veselin Bliznakov, nsoit de o delegaie militar, efectueaz o vizit oficial n Romnia, n zilele de 25 i 26 august a.c., la invitaia ministrului romn al aprrii, Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali, care se vor desfura la sediul Comandamentului Flotei din Constana, se afl subiecte referitoare la Politica European de Securitate i Aprare, evoluia mediului de securitate n Balcani i n regiunea Mrii Negre, iniiativele comune de cooperare regional, precum i procesul de transformare a Alianei Nord-Atlantice. Vor fi abordate, de asemenea, aspecte privind cooperarea militar bilateral i participarea militarilor romni la operaiuni internaionale.

n programul ministrului bulgar sunt incluse vizitarea Centrului 39 Scafandri din Constana i un ceremonial de depunere de coroane de flori la Cimitirul de Onoare “Mircea Vod” din Medgidia.

Jurnalitii care doresc s participe la declaraiile de pres ale minitrilor Teodor Atanasiu i Veselin Bliznakov, vor fi ateptai vineri, 25 august a.c., ntre orele 11.00 i 11.10, la intrarea Comandamentului Flotei din Constana.

De asemenea, pentru a participa la oportunitile de imagine de la primirea cu ceremonial militar i de la convorbirile oficiale, fotoreporterii i cameramanii vor fi prezeni pe faleza din faa comandamentului la ora 9.45.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii