Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 336


Tabără româno-germană pentru îngrijirea mormintelor de război de la Dragoslavele, Argeș


În perioada 26 august–10 septembrie a.c., în localitatea Dragoslavele, de lângă Câmpulung Muscel, se desfășoară a doua tabără pentru îngrijirea mormintelor de război.

La această acțiune, având ca obiectiv reabilitarea mormintelor și operelor comemorative ridicate în memoria militarilor care au luptat în cele două războaie mondiale, participă 12 militari germani din Batalionul 171 Logistic Burg și 12 militari profesioniști din Centrul de Pregătire pentru Apărare NBC.

Tabăra este organizată în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele de război românești din Germania și mormintele de război germane din România, ratificat prin Legea nr. 170/1997.

Activitățile din județul Argeș sunt coordonate de Secția Tradiții Militare și Educație Civică, din cadrul Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică.

Detalii suplimentare pot oferi colonelul Valentin Marin (Secția Tradiții Militare și Educație Civică), telefon 0788 566301, și maiorul Teodor Morcan (Centrul de Pregătire pentru Apărare NBC) telefon 0744 770261.Biroul de Presă al Ministerului Apărării