Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Mugurel PASCU

 


Comunicat nr. 344


Oficial NATO, în vizită la București și Constanța


Amiralul Harry G. Ulrich III, comandant al Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli și comandant al Forțelor Navale ale SUA din Europa, va efectua, în perioada 4-6 septembrie a.c., o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr.Gheorghe Marin.

În cadrul întrevederilor pe care înaltul oficial NATO le va avea cu conducerea Ministerului Apărării și la Statul Major al Forțelor Navale, vor fi abordate aspecte de actualitate și de perspectivă referitoare la acțiunile României pentru integrarea deplină în NATO, politica de apărare comună a Alianței și misiunile NATO la care Forțele Armate Române participă cu efective și tehnică.

Programul delegației oaspete include și vizite la unități de marină din Constanța.

* * *

Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli a fost activat la 15 martie 2004, iar structura acestuia s-a dezvoltat progresiv din fostul AFSOUTH (Forța Aliată a Sudului Europei). Este unul din cele două comandamente operaționale întrunite din subordinea Comandamentului Aliat pentru Operații, singurul comandament aliat de nivel strategic cu capabilități operaționale, având în subordine trei componente: maritimă, la Napoli, terestră, la Madrid, respectiv aeriană, în Izmir.

* * *

Amiralul Harry G. Ulrich III a absolvit Academia Navală a SUA în anul 1972, îndeplinind de-a lungul carierei diverse funcții, atât la bordul navelor, cât și la uscat. A urmat cursurile Colegiului Național de Război, din Washington D.C și este Master of Science în fizică.

În calitate de comandant al Comandamentului Aliat Întrunit, funcție în care a fost numit la 23 mai 2005, amiralul Ulrich III are responsabilitatea operațională pentru misiunile NATO din Balcani, Irak și Marea Mediterană. Fiind și comandant al Forțelor Navale ale SUA din Europa, amiralul Ulrich III exercită comanda, controlul operațional și coordonarea tuturor forțelor navale americane din aria de responsabilitate europeană.Statul Major al Fortelor Navale