Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Liviu flutur

 


Comunicat nr. 346


“Dragonii Transilvani” din Irak - vizitați de comandantul diviziei


“Românii furnizează securitate într-o zonă care este foarte importantă, iar preluarea controlului de către armata irakiană în provincia Dhi Qar se datorează și activității batalionului românesc de sub comanda italiană”, a spus comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est (MNDSE), generalul-maior Richard Shirreff, care i-a vizitat, la sfârșitul acestei săptămâni, pe militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, în tabăra Mittica.

Comandantul “Dragonilor Transilvani”, locotenent-colonel Tudorel Dragonici, a prezentat o informare despre riscurile și amenințările din zona de responsabilitate, capabilitățile detașamentului pe care îl comandă, modul în care militarii români cooperează cu autoritățile irakiene și cu populația locală, precum și despre misiunile îndeplinite până în prezent.

Generalul britanic a menționat că, avându-se în vedere apropiata retragere din Irak a trupelor italiene și preluarea operațiunilor de securitate din provincia Dhi Qar de către armata irakiană, la nivelul comandamentului MNDSE urmează să se stabilească viitoarele misiuni care vor reveni Batalionului 811 Infanterie în aria de responsabilitate a diviziei.

La întâlnirea cu militarii români a participat și generalul de brigadă Carmine De Pascale, comandantul brigăzii italiene “Garibaldi”, în subordinea căreia acționează în prezent batalionul românesc.

Cei doi generali au vizitat un stand cu armamentul din dotarea infanteriștilor și au discutat, la parcul auto, cu mecanicii conductori despre caracteristicile și performanțele transportoarelor amfibii blindate „Zimbru”. Generalul Shirreff a apreciat că batalionul românesc este foarte bine condus, organizat și dotat, iar la finalul vizitei, a semnat în cartea de onoare a “Dragonilor Transilvani”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării