Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 350


CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ NAVALĂ – LA CEAS ANIVERSAR


Împlinirea a patru decenii de activitate a Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale va fi marcată joi, 7 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, la Constanța, prin Simpozionul cu participare internațională „40 de ani de cercetare științifică în domeniul naval”.

Au confirmat participarea personalități din Franța, Italia și România, precum și directorul științific al Centrului de cercetări subacvatice al NATO, dr. Douglas Todoroff. Pe parcursul manifestării științifice, vor fi prezentate comunicări și studii referitoare la strategia cercetării științifice în domeniul tehnologiilor militare, aspecte de noutate în domeniul cercetării și tehnologiei la nivelul NATO, măsurători acustice subacvatice, controlul exportului de produse militare și cercetarea științifică.

De asemenea, în cadrul simpozionului vor fi menționate realizările obținute de Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale (CCSFN) în arhitectura navală, sisteme și echipamente de la bordul navelor și subacavatice, câmpuri fizice, sisteme de artilerie, muniții și contramăsuri electronice.

În cei 40 de ani de existență, CCSFN și-a câștigat prestigiul prin realizarea de proiecte, cum sunt programul de modernizare a sistemului de radiocomunicații al Forțelor Navale, proiecte de construcții și modernizări ale unor nave militare, realizarea de echipament de prognoză hidroacustică, de tehnică de dragaj, precum și a elicei cu pas variabil pentru navele de tip corvetă.

CCSFN are în compunere două secții - de sisteme navale integrate, respectiv de câmpuri fizice, armament și sisteme de luptă navale -, precum și un laborator de încercări. Din anul 1998, centrul a intrat în structura Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, aflată în subordinea Departamentului pentru Armamente.

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați, între orele 9.30 și 9.50, la Căminul Militar din Constanța, Bulevardul Mamaia, nr.2. Alte informații poate oferi locotenent-colonelul dr. ing. Gabriel Vladu, tel. 0726 374130.Biroul de Presă al Ministerului Apărării