Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mona Ardeleanu

 


Comunicat nr. 361


EXERCIȚIU AL FORȚELOR AERIENE ROMÂNE, TURCE ȘI UNGARE LA CÂMPIA TURZII


Un detașament al Forțelor Aeriene Române și reprezentanți ai Forțelor Aeriene din Turcia și din Ungaria vor participa la exercițiul multinațional de zbor în comun „COOPERATIVE SAREX 2006”, care se va desfășura în perioada 18-22 septembrie pe aerodromul Câmpia Turzii.

Forțele Aeriene Române participã la exercițiu cu 180 de militari și civili și 15 elicoptere IAR 330 în variantele PUMA, SOCAT și MEDEVAC. Detașamentul turc are în compunere 40 de militari, un elicopter AS 532 COUGAR și un avion CN 235 CASA, iar Forțele Aeriene ale Ungariei sunt reprezentate de 50 de militari și două elicoptere Mi-17.

Aflat la a doua ediție în România, exercițiul are ca scop antrenarea echipajelor elicopterelor și a personalului de asigurare și deservire în executarea unor misiuni de cãutare-salvare și de evacuare aeromedicalã în cadrul unor grupãri de forțe multinaționale. Cu acest prilej se va efectua și evaluarea inițialã a detașamentului românesc de elicoptere de transport care se va pune la dispoziția NATO în anul 2007.
Statul Major al Fortelor Aeriene