Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 364


Viceamiralul Gheorghe Marin, la prima sa vizită în teritoriu după numirea în funcție“Doresc să cunosc starea reală a armatei noastre, dincolo de ceea ce se prezintă în sinteze și statistici”, a spus viceamiralul dr. Gheorghe Marin, la prima sa întâlnire cu personalul Comandamentului 2 Operațional Întrunit ,,Mareșal Alexandru Averescu”, din Buzău, în noua sa calitate, de șef al Statului Major General.

Viceamiralul Marin l-a instalat astăzi în funcția de comandant pe generalul de brigadă dr. Ștefan Oprea, care a preluat comanda de la generalul de brigadă Ion Chirănescu.
“Vreau să fiu un șef care acordă atenție egală tuturor categoriilor de forțe”, a spus viceamiralul Marin, care a evidențiat, în context, câteva dintre direcțiile de concentrare a eforturilor Statului Major General în perioada următoare: continuarea procesului de transformare și operaționalizare a structurilor militare, concomitent cu îndeplinirea angajamentelor asumate față de aliați și parteneri, finalizarea procesului de profesionalizare a armatei, înzestrarea cu tehnică și echipamente militare moderne și performante.

“Succesele militarilor noștri pe timpul participării la dificilele misiuni din teatrele de operații vi se datorează și dumneavoastră, celor care activați în acest comandament”, le-a spus viceamiralul Marin cadrelor din conducerea unității buzoiene.

După ceremonial, viceamiralul Marin a luat legătura, prin sistemul de videoconferință, cu comandanții de detașamente din Irak și Afganistan, prilej cu care a primit informații cu privire la situația din teatrele de operații, starea de sănătate și moralul trupelor, nivelul de operativitate a tehnicii militare din dotare.

Șeful Statului Major General a discutat, de asemenea, cu oficialități din conducerea județului și municipiului Buzău și cu comandanții unităților militare din garnizoană.Biroul de Presă al Ministerului Apărării