Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 364


Viceamiralul Gheorghe Marin, la prima sa vizit n teritoriu dup numirea n funcie“Doresc s cunosc starea real a armatei noastre, dincolo de ceea ce se prezint n sinteze i statistici”, a spus viceamiralul dr. Gheorghe Marin, la prima sa ntlnire cu personalul Comandamentului 2 Operaional ntrunit ,,Mareal Alexandru Averescu”, din Buzu, n noua sa calitate, de ef al Statului Major General.

Viceamiralul Marin l-a instalat astzi n funcia de comandant pe generalul de brigad dr. tefan Oprea, care a preluat comanda de la generalul de brigad Ion Chirnescu.
“Vreau s fiu un ef care acord atenie egal tuturor categoriilor de fore”, a spus viceamiralul Marin, care a evideniat, n context, cteva dintre direciile de concentrare a eforturilor Statului Major General n perioada urmtoare: continuarea procesului de transformare i operaionalizare a structurilor militare, concomitent cu ndeplinirea angajamentelor asumate fa de aliai i parteneri, finalizarea procesului de profesionalizare a armatei, nzestrarea cu tehnic i echipamente militare moderne i performante.

“Succesele militarilor notri pe timpul participrii la dificilele misiuni din teatrele de operaii vi se datoreaz i dumneavoastr, celor care activai n acest comandament”, le-a spus viceamiralul Marin cadrelor din conducerea unitii buzoiene.

Dup ceremonial, viceamiralul Marin a luat legtura, prin sistemul de videoconferin, cu comandanii de detaamente din Irak i Afganistan, prilej cu care a primit informaii cu privire la situaia din teatrele de operaii, starea de sntate i moralul trupelor, nivelul de operativitate a tehnicii militare din dotare.

eful Statului Major General a discutat, de asemenea, cu oficialiti din conducerea judeului i municipiului Buzu i cu comandanii unitilor militare din garnizoan.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii