Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 366


Schimb de ștafetă la compania românească din Basra


Astăzi a avut loc la Basra, Irak, înlocuirea companiei românești de infanterie care acționează în cadrul Forței de Protecție a Misiunii de Asistență ONU în Irak (UNAMI). Un număr de 100 de militari din Batalionul 21 Vânători de Munte, din Predeal, comandați de locotenentul Dan George Marinescu, i-au înlocuit pe colegii lor din aceeași unitate, care se aflau în misiune din luna martie a.c.

La ceremonia de la Basra au participat reprezentanți ai Comandamentului 2 Operațional Întrunit “Mareșal Alexandru Averescu” din Buzău, ofițeri britanici și americani din cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, precum și membri ai misiunii ONU.

Compania îndeplinește misiuni de pază a sediului UNAMI, organizează puncte de control al traficului de persoane și autovehicule, precum și escorte ale personalului ONU.
Prima subunitate românească în sprijinul UNAMI a fost introdusă în teatrul de operații din Irak în aprilie 2005, la solicitarea ONU și SUA, pentru a acționa în subordinea Diviziei Multinaționale de Sud-Est. În acești doi ani, subunitatea românească a fost încadrată cu militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, din Batalionul 33 Vânãtori de Munte de la Curtea de Argeș, respectiv din Batalionul 21 Vânători de Munte.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării