Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 366


Schimb de tafet la compania romneasc din Basra


Astzi a avut loc la Basra, Irak, nlocuirea companiei romneti de infanterie care acioneaz n cadrul Forei de Protecie a Misiunii de Asisten ONU n Irak (UNAMI). Un numr de 100 de militari din Batalionul 21 Vntori de Munte, din Predeal, comandai de locotenentul Dan George Marinescu, i-au nlocuit pe colegii lor din aceeai unitate, care se aflau n misiune din luna martie a.c.

La ceremonia de la Basra au participat reprezentani ai Comandamentului 2 Operaional ntrunit “Mareal Alexandru Averescu” din Buzu, ofieri britanici i americani din cadrul Diviziei Multinaionale de Sud-Est, precum i membri ai misiunii ONU.

Compania ndeplinete misiuni de paz a sediului UNAMI, organizeaz puncte de control al traficului de persoane i autovehicule, precum i escorte ale personalului ONU.
Prima subunitate romneasc n sprijinul UNAMI a fost introdus n teatrul de operaii din Irak n aprilie 2005, la solicitarea ONU i SUA, pentru a aciona n subordinea Diviziei Multinaionale de Sud-Est. n aceti doi ani, subunitatea romneasc a fost ncadrat cu militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, din Batalionul 33 Vnãtori de Munte de la Curtea de Arge, respectiv din Batalionul 21 Vntori de Munte.

Biroul de Pres al Ministerului Aprrii