Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 369


Prezența militarilor români în Dhi Qar, apreciată de oficialii irakieni


“Le mulțumesc trupelor române care, împreună cu cele italiene, au contribuit la securizarea provinciei Dhi Qar și predarea acesteia forțelor irakiene. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc românilor și pentru disponibilitatea de a continua să asigure protecția în această provincie, dar este timpul ca această colaborare să se dezvolte și altfel. Într-un mediu de securitate asigurat, să lăsăm oamenii de afaceri să construiască “poduri” între poporul irakian și cel român!”, a declarat premierul irakian Nuri al-Maliki, cu ocazia ceremoniei de predare a controlului operațiunilor de securitate din provincia Dhi Qar.

Astăzi, 21 septembrie, în Camp Ur, lângă An Nassiryah, Brigada 3 irakiană, comandată de generalul de brigadă Herbia Al Saad, a preluat de la forțele italiene controlul asupra securității din această zonă.

La eveniment a fost prezent ambasadorul României la Bagdad, Mihai Stuparu, alături de alți reprezentați străini ai corpului diplomatic care își desfășoară activitate în Irak. De asemenea, au participat comandanți de structuri aparținând Forței Multinaționale, reprezentanți ai autorităților locale, ai armatei și poliției irakiene din provincia Dhi Qar.

La ceremonie a participat și o delegație a Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, în frunte cu comandantul unității, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, care a afirmat: “ Urmează ca, la începutul lunii octombrie, batalionul să primească ordinele pentru noile misiuni care ne vor fi atribuite direct de către partea britanică, respectiv comanda MNDSE, cea care va prelua autoritatea asupra militarilor români de la brigada italiană “Garibaldi”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării