Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 369


Prezena militarilor romni n Dhi Qar, apreciat de oficialii irakieni


“Le mulumesc trupelor romne care, mpreun cu cele italiene, au contribuit la securizarea provinciei Dhi Qar i predarea acesteia forelor irakiene. Vreau, de asemenea, s le mulumesc romnilor i pentru disponibilitatea de a continua s asigure protecia n aceast provincie, dar este timpul ca aceast colaborare s se dezvolte i altfel. ntr-un mediu de securitate asigurat, s lsm oamenii de afaceri s construiasc “poduri” ntre poporul irakian i cel romn!”, a declarat premierul irakian Nuri al-Maliki, cu ocazia ceremoniei de predare a controlului operaiunilor de securitate din provincia Dhi Qar.

Astzi, 21 septembrie, n Camp Ur, lng An Nassiryah, Brigada 3 irakian, comandat de generalul de brigad Herbia Al Saad, a preluat de la forele italiene controlul asupra securitii din aceast zon.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Romniei la Bagdad, Mihai Stuparu, alturi de ali reprezentai strini ai corpului diplomatic care i desfoar activitate n Irak. De asemenea, au participat comandani de structuri aparinnd Forei Multinaionale, reprezentani ai autoritilor locale, ai armatei i poliiei irakiene din provincia Dhi Qar.

La ceremonie a participat i o delegaie a Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, n frunte cu comandantul unitii, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, care a afirmat: “ Urmeaz ca, la nceputul lunii octombrie, batalionul s primeasc ordinele pentru noile misiuni care ne vor fi atribuite direct de ctre partea britanic, respectiv comanda MNDSE, cea care va prelua autoritatea asupra militarilor romni de la brigada italian “Garibaldi”.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii