Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Mugurel PASCU 0743 335 677

 


Comunicat nr. 376


Comandantul Forțelor Navale Regale ale Olandei - în vizită oficială în România


Comandantul Forțelor Navale Regale ale Olandei, viceamiral Jan Willem Kelder, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 2-4 octombrie a.c., prilej cu care, la Statul Major General și la Statul Major al Forțelor Navale, vor avea loc convorbiri pe teme privind stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale și se vor identifica noi domenii de cooperare, în special pe linia instruirii personalului.

Programul delegației oaspete cuprinde vizite la unități militare de marină din Constanța.

Viceamiralul Jan Willem Kelder s-a născut în anul 1949 și a absolvit Colegiul Naval Regal al Olandei în 1973. De-a lungul carierei sale a îndeplinit funcții de conducere la bordul unor nave reprezentative ale Marinei Regale Olandeze și în cadrul comandamentului Marinei.
În 1990 și 1991 a participat, ca ofițer cu operațiile navale, la operațiile militare “Scutul Deșertului” și “Furtună în Deșert”, desfășurate în Golful Persic. A fost avansat la gradul de viceamiral la 25 aprilie 2005, iar în luna mai a aceluiași an a fost numit comandant al Flotei Olandeze și a Benelux-ului. Din 5 septembrie 2005, îndeplinește actuala funcție.Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor