Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 381


INFORMAIE DE PRES


Rezultatele aciunilor de coperare civil-militari, CIMIC, n teatrele de operaii i evoluia situaiei din Liban i din R.D. Congo sunt subiectele care au figurat pe agenda celei de-a doua sesiuni a Reuniunii Informale a minitrilor aprrii din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfurat, n zilele de 2 i 3 octombrie a.c, n localitatea finlandez Levi.
n cadrul Reuniunii la care a participat i delegaia Romniei, condus de Corneliu Dobrioiu, secretar de stat i ef al Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare, au fost analizate leciile nvate n zonele de operaii i instrumentele adecvate de planificare prin care s fie consolidat coordonarea acestor aciuni.
Uniunea European are un rol important n rezolvarea situaiilor de criz i se va implica n reforma sectorului de securitate. Din aceast perspectiv, a fost reafirmat necesitatea ca guvernul Libanului s redobndeasc ct mai repede controlul asupra ntregului teritoriu al rii, iar o misiune tehnic a UE se va deplasa n Liban pentru a lua not de propunerile autoritilor centrale.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii