Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 381


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Rezultatele acțiunilor de coperare civil-militari, CIMIC, în teatrele de operații și evoluția situației din Liban și din R.D. Congo sunt subiectele care au figurat pe agenda celei de-a doua sesiuni a Reuniunii Informale a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat, în zilele de 2 și 3 octombrie a.c, în localitatea finlandeză Levi.
În cadrul Reuniunii la care a participat și delegația României, condusă de Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, au fost analizate lecțiile învățate în zonele de operații și instrumentele adecvate de planificare prin care să fie consolidată coordonarea acestor acțiuni.
Uniunea Europeană are un rol important în rezolvarea situațiilor de criză și se va implica în reforma sectorului de securitate. Din această perspectivă, a fost reafirmată necesitatea ca guvernul Libanului să redobândească cât mai repede controlul asupra întregului teritoriu al țării, iar o misiune tehnică a UE se va deplasa în Liban pentru a lua notă de propunerile autorităților centrale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării