Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ciontea Ion

 


Comunicat nr. 389


Ministrul forțelor armate din Republica Senegal - în vizită oficială în România


Ministrul forțelor armate al Republicii Senegal, Bécaye DIOP, însoțit de o delegație militară, efectuează, în perioada 18-21 octombrie a.c., o vizită oficială în România.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării vor fi abordate subiecte referitoare la participarea armatei romane la misiuni internaționale de menținere a păcii și combaterea terorismului, situația de securitate în Africa Centrală, precum și perspectivele de dezvoltare a cooperării militare româno-senegaleze.

Cu acest prilej se va semna Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Senegal privind colaborarea în domeniul militar.

Programul delegației oaspete mai cuprinde vizite la Universitatea Națională de Apărare, Centrul de Instruire prin Simulare, Colegiul de Management al Crizelor și Operații Multinaționale și Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare.

Ceremonialul semnării acordului de cooperare va avea loc joi 19 octombrie a.c. și va fi urmat de declarații de presă ale oficialilor român și senegalez. Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment vor fi așteptați joi, 19 octombrie a.c., la Punctul de control nr. 3 (intrarea dinspre hotelul Marriott), între orele 10.10 și 10.30.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării