Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 393


Vizita șefului Statului Major al Forțelor Terestre Norvegiene în România


Generalul maior Robert Mood, șeful Statului Major al Forțelor Terestre Norvegiene, a efectuat o vizită oficială în România, în perioada 17-19 octombrie a.c., la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Sorin Ioan.

„Restructurarea și modernizarea Forțelor Terestre Române a presupus o muncă impresionantă. Ați parcurs un drum lung într-o perioadă foarte scurtă” a declarat generalul maior Robert Mood.

În cadrul întrevederilor au fost abordate aspecte privind stadiul relațiilor bilaterale și au fost identificate domenii noi de cooperare între Forțele Terestre din Norvegia și cele din România.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general locotenent dr. Sorin Ioan, a apreciat relația deosebită dintre forțele terestre norvegiene și cele române subliniind faptul că „ procesele de transformare din forțele terestre ale celor două țări cuprind elemente de esență foarte asemănătoare.” Generalul Ioan a mai declarat „ Am identificat împreună aspecte de interes comun care vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale”.

Programul delegației norvegiene a cuprins întâlniri cu secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare și generalul-locotenent dr. Florian Pință, locțiitorul șefului Statului Major General, precum și vizitarea unui batalion din cadrul Brigăzii 2 Vânatori de Munte „Sarmizegetusa”. Generalul Mood a avut discuții cu militarii batalionului, care au participat la misiuni internaționale în teatrele de operații din Irak și Kosovo.Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.