Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 404


Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”- elogiat de Comandantul forțelor NATO din sudul Afganistanului


Generalul David Fraser, comandantul Comandamentului Regional de Sud (RC South) al Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), a sărbătorit împreună cu militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” , ieri, 25 octombrie, Ziua Armatei României.

Generalul Fraser a apreciat că „românii formează un veritabil grup de luptă, care, împreună cu militarii din compania americană aflată în subordinea lor și Echipa de Reconstrucție Provincială (Provincial Reconstruction Team – PRT) desfășoară o activitate remarcabilă”.

Totodată, pe timpul întâlnirilor avute cu personalul batalionului, generalul Fraser a ținut să își exprime aprecierea pentru calitățile de luptători ale militarilor comandați de locotenent-colonelul Daniel Petrescu : „Sunt mândru că am avut ocazia să acționăm împreună. Datorită vouă pe autostrada care leagă sudul de nordul țării traficul este liber, ceea ce reprezintă un semn vizibil de normalitate. Vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce faceți pentru ca localnicii provinciei Zabul să trăiască într-un climat de securitate și stabilitate.”

Generalul canadian i-a vizitat pe militarii români împreună cu generalul - maior olandez Van Loon, care va prelua comanda RC South, în luna noiembrie a acestui an.Biroul de Presă al Ministerului Apărării