Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 410


Drepturile i libertile militarilor n dezbatere


n zilele de 30 i 31 octombrie a.c., la Hotelul Marriott Bucureti are loc masa rotund cu tema: ,,Asociaiile militarilor din statele membre ale Organizaiei pentru Securitate i Cooperare n Europa”.

La activitate particip 50 de specialiti din aproximativ 20 de state europene. Masa rotund se desfoar sub patronajul Ministerului romn al Aprrii, fiind organizat de Organizaia European a Asociaiilor Militare (EUROMIL), Biroul pentru Instituii Democratice i Drepturile Omului din cadrul OSCE i Centrul de la Geneva pentru Controlul Democratic al Forelor Armate.

ntre temele abordate pe parcursul reuniunii se afl: contextul drepturilor omului pentru personalul militar, uniunile i asociaiile militare - argumente pro i contra, experiena asociaiilor militare din statele OSCE.

Concluziile mesei rotunde vor fi folosite pentru realizarea unui manual despre drepturile i libertile personalului din forele armate.

EUROMIL a fost nfiinat, n anul 1972, de militari din nou state occidentale, pentru a milita n vederea apropierii drepturilor i libertilor lor de cele ale cetenilor obinuii. Actualmente organizaia reprezint interesele a aproximativ 500.000 militari din 22 de ri, inclusiv din Europa de Est.

Biroul de Pres al Ministerului Aprrii