Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIAN

 


Comunicat nr. 416


PARTICIPARE NAVAL ROMNEASC LA EXERCIIU NATO N MAREA EGEE


Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” va participa, alturi de nave din alte ase state membre NATO ce fac parte din Gruparea Naval Permanent de Dragaj din Marea Mediteran (SNMCM-2), la exerciiul „TURKISH MINEX 06”, care se va desfura n perioada 6-17 noiembrie a.c. n golful Saros din Marea Egee.

n cadrul „TURKISH MINEX 06” sunt programate exerciii de dragaj, comunicaii, reaprovizionare n mar cu materiale uoare, evoluii n formaie.

Dragorul romnesc este comandat de locotenent comandorul Ion Ttrici i are la bord un echipaj alctuit din 70 marinari, ntre care un ofier i trei maitri militari sunt de sex feminin, i o echip de scafandri din cadrul Divizionului Nave Scafandri.

Nava este considerat compatibil cu unitile de dragaj ale Alianei Nord-atlantice, fiind evaluat de specialiti NATO n cadrul unui exerciiu desfurat n anul 2004. Dragorul are un deplasament de 800 tone, lungimea de 60,8 metri, limea de 8,5 metri i pescajul mediu de 3,18 metri. Dotarea principal a navei include drgi mecanice, magnetice i acustice, precum i lansatoare de bombe reactive.

Jurnalitii interesai s participe la ceremonialul de plecare a navei vor fi ateptai duminic, 5 noiembrie, ncepnd cu ora 9.15, la intrarea n Portul Militar Constana. Plecarea navei de la cheu este planificat la orele 10.00.
Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor