Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 423


Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” - vizitat de ambasadorul SUA în Afganistan


Militarii români și americani dislocați în baza de la Qalat, provincia Zabul, au primit ieri, 6 noiembrie a.c., vizita ambasadorului SUA în Afganistan, Ronald E. Neumann.

Oficialul american a fost informat despre situația de securitate din zonă și despre stadiul îndeplinirii unor proiecte de cooperare civil-militară în zona Qalat, cum sunt programul de electrificare a orașului, construcția unor edificii de interes public, acțiuni umanitare de ajutorare a populației locale.

Cu acest prilej, ambasadorul Neumann a consemnat în Cartea de onoare a batalionului: “Este pentru mine o adevărată onoare să vă vizitez și să observ activitatea în echipă a militarilor români, împreună cu colegii lor americani, militari și civili. Cu mult respect și cele mai bune urări!”

Diplomatul american s-a întâlnit, la Qalat, cu guvernatorul provinciei Zabul și a participat, împreună cu reprezentanți ai contingentului român, la ceremonialul de absolvire a primei promoții a Școlii pentru forțele naționale auxiliare de poliție. Aceste forțe au menirea de a completa deficitul de personal din forțele de poliție afgane care vor prelua, în timp, de la ISAF, responsabilitatea întăririi securității și stabilității provinciei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării