Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 423


Batalionul 2 Infanterie “Clugreni” - vizitat de ambasadorul SUA n Afganistan


Militarii romni i americani dislocai n baza de la Qalat, provincia Zabul, au primit ieri, 6 noiembrie a.c., vizita ambasadorului SUA n Afganistan, Ronald E. Neumann.

Oficialul american a fost informat despre situaia de securitate din zon i despre stadiul ndeplinirii unor proiecte de cooperare civil-militar n zona Qalat, cum sunt programul de electrificare a oraului, construcia unor edificii de interes public, aciuni umanitare de ajutorare a populaiei locale.

Cu acest prilej, ambasadorul Neumann a consemnat n Cartea de onoare a batalionului: “Este pentru mine o adevrat onoare s v vizitez i s observ activitatea n echip a militarilor romni, mpreun cu colegii lor americani, militari i civili. Cu mult respect i cele mai bune urri!”

Diplomatul american s-a ntlnit, la Qalat, cu guvernatorul provinciei Zabul i a participat, mpreun cu reprezentani ai contingentului romn, la ceremonialul de absolvire a primei promoii a colii pentru forele naionale auxiliare de poliie. Aceste fore au menirea de a completa deficitul de personal din forele de poliie afgane care vor prelua, n timp, de la ISAF, responsabilitatea ntririi securitii i stabilitii provinciei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii