Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Constantin ANCA, 0724 507698

 


Comunicat nr. 426


Noul șef al Statului Major al Forțelor Navale a fost învestit în funcție


Contraamiralul de flotilă Dorin Dănilă a preluat funcția de șef al Statului Major al Forțelor Navale, în cadrul unui ceremonial desfășurat astăzi, 9 noiembrie, la sediul instituției din București.

La activitate au participat șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina, generali și ofițeri, comandanți ai marilor unități și unităților de marină, personalul SMFN.

După prezentarea onorului și citirea ordinului de numire în funcție, contraamiralul Ioan Costi i-a transmis Drapelul de luptă noului șef al Statului Major al Forțelor Navale.
Contraamiralul de flotilă Dănilă a fost numit în noua funcție prin ordin al ministrului apărării, la 3 noiembrie 2006.

* * *

Contraamiralul Dănilă a fost comandant unitate de luptă și ofițer specialist într-un divizion de vânătoare submarine, ofițer de stat major și șef de stat major de divizie maritimă, comandant de divizion de fregate, locțiitor al comandantului la o flotilă maritimă, șef de secție în Statul Major al Forțelor Navale, comandant al Centrului de Scafandri și al Bazei navale. Din iunie 2006 îndeplinește funcția de comandant al Flotei. A absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Academia de Înalte Studii Militare, cursuri postacademice de marină, drept umanitar internațional și de conducere strategică, precum și Colegiul de Război.Compartimentul Informare și Relații Publice al SMFN