Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato Nadolu, 0788 564151

 


Comunicat nr. 428


Ceremonial de schimbare a comenzii Forțelor Terestre


Noul șef al Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior dr. Teodor Frunzeti, a fost învestit în funcție astăzi, 10 noiembrie, în cadrul unui ceremonial desfășurat la sediul acestei instituții din București.

Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, a secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, ing.Ioan Ion, a șefilor statelor majore ale celorlate două categorii de forțe, aeriene și navale, a atașaților militari acreditați în România, a personalului militar și civil al Statului Major al Forțelor Terestre.

Generalul-maior dr. Teodor Frunzeti a preluat comanda Statului Major al Forțelor Terestre de la generalul-locotenent dr. Sorin Ioan, care a fost numit în funcția de locțiitor al șefului Statului Major General.

„Este un moment important, emoționant în viața celei mai mari și importante categorii de forțe ale armatei”, a remarcat șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, în deschiderea ceremonialului.

Generalul-locotenent dr. Sorin Ioan a prezentat un scurt bilanț al mandatului său, apreciind că ”au fost doi ani dificili, de restructurare și modernizare a Forțelor Terestre, în care operaționalizarea structurilor și executarea misiunilor din teatrele de operații au fost obiectivele principale”.

„Ne așteaptă un an hotărâtor, în care obiectivele noastre sunt eficientizarea cheltuirii banului public, derulării procesului de instrucție și actului de comandă, precum și optimizarea condițiilor de muncă și viață ale personalului din Forțele Terestre”, a declarat, la învestirea sa în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior dr. Frunzeti.

****

Generalul-maior dr. Teodor Frunzeti a îndeplinit funcții de comandant de subunitate, ofițer de stat major, lector, conferențiar și profesor la Academia de Înalte Studii Militare, profesor universitar, prorector și locțiitor al comandantului la Academia Forțelor Terestre, Sibiu. A fost șef de serviciu în Statul Major General, comandant de brigadă, locțiitor al comandantului unui corp de armată teritorial, comandant al Comandamentului Forțelor Terestre, comandant al Comandamentului 2 Operațional Întrunit "Mareșal Alexandru Averescu", director adjunct la Statul Major General. A absolvit Academia de Înalte Studii Militare, Colegiul de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre al Amatei S.U.A., Colegiul de Apărare NATO (Roma), cursuri de limbă engleză și franceză în Statele Unite și Canada. Deține titlul de doctor în științe militare și este membru coresponent al Academiei Oamenilor de Știință din România.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.