Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 434


Reprezentanți ONU au vizitat provincia afgană Zabul


O delegație a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, condusă de Kenzo Oshima, ambasadorul Japoniei la ONU, a efectuat o vizită oficială în Qalat, capitala provinciei Zabul, unde acționează și militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

Oaspeții s-au întâlnit, la sediul Echipei de Reconstrucție Provincială din Qalat, cu comandantul forțelor NATO din sudul Afganistanului, generalul-maior Ton Van Loon, cu locțiitorul șefului echipei de reconstrucție, maior Martin Regan, cu reprezentantul special al ONU pentru Afganistan, Tom Koenigs și cu comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, locotenent-colonelul Daniel Petrescu. La activitate au participat și membri ai administrației locale.

Cu acest prilej, oficialii Organizației Națiunilor Unite au fost informați asupra proiectelor de dezvoltare inițiate de comunitatea internațională în provincia Zabul, considerată un exemplu în acest sens pentru întreaga zonă de sud a Afganistanului.

Ambasadorul Kenzo Oshima a apreciat efortul forțelor ISAF de a menține un climat de securitate și stabilitate în provincie, ceea ce a permis implementarea unor programe și proiecte de dezvoltare care vizează infrastructura, educația și structurile naționale afgane de securitate.

„Au trecut aproape trei ani de la ultima vizită în Afganistan a delegației Consiliului de Securitate al ONU. Sunt deosebit de încântat de progresele realizate în provincia Zabul, rezultat al cooperării fructuoase dintre forțele NATO-ISAF, autoritățile locale și forțele afgane naționale de securitate (ANSF).”- a declarat înaltul reprezentant al Națiunilor Unite, adăugând: „ Fenomenul nefast al terorismului, al insurgenței în această țară trebuie eliminat odată pentru totdeauna. Consiliul de Securitate al ONU apreciază misiunea ISAF ca fiind pe deplin legitimă, iar Națiunile Unite îi acordă tot suportul necesar pentru a aduce liniștea și pacea în Afganistan. Sunt mândru de realizările dumneavoastră de aici.”
Biroul de Presă al Ministerului Apărării