Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 446


Vizita oficială în România a Șefului Statului Major al Forțelor Terestre din Croația


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Croația, general locotenent Marijan Marekovic, a efectuat în perioada 20 – 22 noiembrie a.c., o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior dr. Teodor Frunzeti.

În cadrul discuțiilor purtate de către cei doi oficiali, au fost abordate aspecte privind procesul de reformă și transformare al Forțelor Terestre din România și Croația. De asemenea, au fost abordate probleme privind extinderea, diversificarea și consolidarea relațiilor de cooperare militară dintre Forțele Terestre ale celor două țări.

Generalul Frunzeti a precizat că există condiții pentru un parteneriat extins între Forțele Terestre române și cele croate, apreciind faptul că acestea „se vor axa pe dezvoltarea cooperării pe linia instruirii, prin creșterea numărului schimburilor de experiență pe această linie și prin participarea la exerciții comune”.

Programul delegației croate a mai cuprins întâlniri cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare, domnul Corneliu Dobrițoiu și locțiitorul șeful Statului Major General, general locotenent dr. Sorin Ioan, precum și vizitarea Batalionului 265 Poliție Militară din București. Generalul Marekovic a purtat discuții cu militarii batalionului care au participat la misiuni internaționale în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Bosnia.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.